Henny Korevaar (1957) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en was op zeer jonge leeftijd al dirigent van een meisjeskoor in Sliedrecht (1973). Daarna volgden al snel enkele gemengde koren in Noordeloos (1974) en Sliedrecht (1976). Naast het conservatorium studeerde Henny Korevaar koordirectie bij Felix de Nobel, Jaap Hillen en Jan Eelkema. In de 45 jaar dat hij actief is als dirigent gaf hij vele concerten met bekende solisten en medewerkers.

20131019-160.jpg

Hij gaat uit van de stem en vindt dat, in koorsamenstelling, zijn ‘instrument’. Dan is het zaak zorgvuldig te werk te gaan om alles uit het koor te halen wat er in zit. Door middel van stemvorming, koorscholing en workshops heeft hij tot doel het ‘instrument’ te laten groeien in klank en stembeheersing. Daarnaast krijgt ook de interpretatie van tekst veel aandacht.

Deze dirigent kan terug zien op een zeer brede loopbaan in de koormuziek. Dirigeerde kinderkoren, jeugdkoren, mannenkoren, opera- & musicalkoren en orkesten. Tevens wordt hij veelvuldig gevraagd als interim dirigent en bij workshops.

Henny Korevaar dirigeert Singing Source (Nieuwegein) en is vanaf de oprichting (1983) dirigent van het Alblasserwaards Vocaal Ensemble (Sliedrecht).

In actie tijdens de generale repetitie in Sliedrecht; oktober 2013.

In actie tijdens de generale repetitie in Sliedrecht; oktober 2013.